top of page

Här följer en FAQ över de vanligaste frågorna vi får till oss. Svaren ger dig förhoppningsvis den information du behöver inför ett besök på isytan!

 

Var hittar jag tiderna för allmänhetens åkning?
Isytan i Öjaby är öppen för allmänheten alla dagar enligt kalendern. Undantag är för träningar och matcher. Träningstiderna, då ytan är stängd för allmänhetens åkning, hittar du också i kalendern (se huvudmenyn). 

 

Kostar det något att åka?
Barn under 3 år, samt de barn/ungdomar som är aktiva spelare i Öjaby IS, åker gratis. Övriga betalar enligt gällande prislista.


Hur hittar jag till isytan?
Om du kommer från Bergsnäs/Räppe/Samarkand-hållet kör du längs med Öjabyvägen ut mot flygplatsen. Direkt efter Öjaby kyrka svänger du höger och följer vägen förbi kyrkans parkering tills du ser isytan på höger sida. 

Finns det parkering?
Det finns en parkeringsplats ca 50 m innan/efter isytan beroende på från vilket håll man kommer.

Finns det toaletter?
Ja, det finns en toalett för allmänheten. Den är placerad mellan de båda bodarna som står uppställda längs med Helgövägen.

Hur gör jag för att bli medlem och/eller köpa säsongskort?
Fyll i formuläret nedan för att bli medlem. Prisuppgifter och Swish-nummer för betalning finns i formuläret. Säsongskortet består av den klisterdekal som man fäster på hjälmen eller annat lämpligt ställe för synlighet vid en eventuell kontroll. BLI MEDLEM HÄR!

Vad kostar det om jag bara vill åka någon gång?
För dig som inte planerar att nyttja isytan regelbundet finns det möjlighet att köpa dagkort. Säsongen 2023/2024 kostar det för medlemmar: 20 kr barn/ungdomar 3–17 år och 40 kr från 18 år och uppåt. Icke medlemmar betalar 40 kr (barn/ungdom) och dagskort vuxen 150 kr. Hela prislistan med aktuella priser och erbjudanden hittar du här.

Vem kontaktar jag vid frågor om medlemskap/säsongskort?
Kontakta oss via e-post kontakt.ojaby@gmail.com.

Finns det kiosk?
Det finns en matvagn där vi säljer korv, fika, varm choklad, kaffe och annan dryck. Under helgen tänds grillen och då säljs bandyburgare. I dagsläget är inte öppettiderna spikade och matvagnen hålls öppen de dagar/tider då vi förväntar oss mycket besökare. Det finns två bord med sittplatser i anslutning till matvagnen.

Får man vara på isen utan hjälm och skridskor?
Vi tillåter inga skor på isen, detta då grus och småsten förstör isen. Hjälmkrav råder för barn och ungdomar tom 12 år men vi ser gärna att även äldre ungdomar och vuxna på isen föregår med gott exempel och använder hjälm! 

Finns det grillplats?
Ja, det finns en grillplats vid isytans kortsida ner mot sjön. Det finns ved som ni får använda för att starta upp grillen (jämte aggregatboden, med reservation för att den tagit slut och vi inte hunnit fylla på). Vid grillplatsen finns det även en gungställning att varva skridskoåkningen.

Kan man få sina skridskor slipade?
För närvarande erbjuder vi skridskoslipning enbart för medlemmar, dessutom kostnadsfritt. Ring till Ola 070-4100410 så får du vidare instruktioner. 

Får man använda klubba och boll/puck?
Ja, det får man men hänsyn ska tas även till de som vill åka utan. Egen klubba och boll/puck medtages.

Hur gör vi om vårt barn vill testa på att spela bandy?

I dagsläget har Öjaby IS tre åldersgrupper där det finns möjlighet att testa att spela bandy. Kontakta Krister Hall via e-post krister.hall@icloud.com om intresse finns att testa på för barn födda 13, 14, 15 och 16.

Finns det möjlighet för vuxna att träna bandy?
Efter matchen mot Somalia bandy på invigningen den 15 december 2018 väcktes intresset hos många av föreningens tidigare division 1-spelare att spela igen och under tidigare säsonger fanns en träningstid reserverad för vuxna. Möjligheten finns förhoppningsvis även under kommande säsong. Vi återkommer med dag och tid inom kort. Det är främst spel som gäller; inte regelrätt träning med utsedd tränare. Deltagande kräver medlemskap.

Kan man vara inomhus någonstans?
Två bodar kommer att finnas tillgängliga för ombyte och värmestuga.

Isytan är konstfrusen; betyder det att den är öppen året om?
Nej, att ha isytan öppen året om vore alltför kostsamt och energikrävande. Vår plan inför kommande säsonger är att starta upp kylningen i början av november och stänga av den i månadsskiftet februari/mars. Om mars är en kall månad kan isytans säsong komma att förlängas. 

Kan skolor, andra föreningar och företag boka isytan?
Ja, det går bra. Isytan kan bokas alla skoldagar mellan kl 8-13. Fyll i formuläret för att göra en bokning. Formuläret innehåller info om kostnad med mera. Till formuläret. Om du har frågor kan du maila kontakt.ojaby@gmail.com
.

Om jag är företag och vill stötta isytan, hur gör jag?

Att få stöttning från det lokala näringslivet är oerhört värdefullt för föreningen och isytan. Se våra sponsorpaket på www.ojaby.com/sponsra-isbananKontakta ordförande Jonas Wanér på jonas61waner@gmail.com för dessa eller individuella lösningar.

Har ni skridskoskola?

Inte för närvarande men vi planerar att erbjuda utbildningar inom kort.

Kan man hyra utrustning?
I dagsläget har vi inte hunnit med att paketera denna tjänst så eget medtag av skridskor, hjälm och eventuell klubba och boll/puck gäller. Vår ambition är att kunna erbjuda uthyrning av utrustning.

Hur stor är isytan?
Isytan är ungefär stor som en hockeyplan. Vår förhoppning är att vi i framtiden ska kunna skapa en konstfrusen isyta av hela bandybanan. 

Finns ni på sociala medier?
Ja, vi finns på facebook (Öjaby idrottssällskap) och på Instagram (ojabybandy). Tagga gärna era bilder med #öjabyis och #isytaföralla

Något annat jag bör veta?

  • Det är absolut förbjudet att vara på planen när ismaskinen spolar isen. 

  • Vi uppskattar om ni hjälper oss att hålla rent och snyggt genom att slänga ert skräp i papperskorgarna.

  • Vid kontroll av säsongs- och dagkort utgår en kontrollavgift på 500 kr vid ej erlagd avgift.

bottom of page